Eldruns blogg

Kul med hemsidan och nu finns den på forumet hos Nordiska Akvarell Sällskapet Jag kommer här fortsättningsvis att visa en del av det jag jobbar med!

14.10 2014                                                                                                            Idag har jag varit på Ikea köpt utställningsramar till ett bra pris! Har inte hunnit måla, men kollat på det jag har på gång.

Var i Köpenhamn förra veckan på Louisiana och kollade på Emil Nolde.    På utställningen fanns bl a en stor vägg med hans blomsterakvareller

26.10                                                                                                                Är på landet. Fått ett fönster till i min atelje! Härligt! Just nu är motivet blommor!

2.11                                                                                                                                                                                                                                               Sju Blomstermålningar klara. I går middag på Malmköpings värdshus.

3.11                                                                                                               Nu har jag målat akvarell. Fick lust att prova något annat och plockade fram mina akrylfärger. Jättekul nu blir det nog olja också!

10.11                                                                                                            Nej jag skall nog hålla mig till akvarell, i alla fall just nu! Det är så lätt att tappa tekniken när man kommit i gång! November är så grå och trist. Vädret ger ingen inspiration. Tittar på sommarfoton och drömmer mig bort. Reser till portugal o målar i början av nästa år. Hoppas på några dramatiska havscener.          

21.11                                                                                                            Varit på Liljevalls och sett Vera Nilsson. Minns att jag satt modell för hennes dotter då jag var 5 år o familjen bodde i Bromma. Fin utställning som var intressant och se. Många porträtt av dottern Gingan.  

2.12                                                                                                           Kom med på Nordiska akvarellsällskapets jurybedömda internetutställning. Hurra det var kul och känns som en uppmuntran. Gå in på. www.akvarellen.org så kan du se hela utställningen.

8.12                                                                                                                    I går var jag på Svenska konstnärinnors julfest i konstnärshuset. Det var jättetrevligt, julbord med sill o skinka o mycket mer! Underhållning av två kvinnor som spelade gitarr o tvärflöjt, allsång o framförallt trevligt sällskap av några tjejer ur Mariagruppen. Nu är det dags att fortsätta med måleriet.

25.12                     Oj vad tiden går! Snart dax att packa målargrejer o dra till Portugal.   Skall bli spännande med nya motiv!!  

17.1-2015                                                                                                        Är i Abufeira i Portugal sedan den 3 januari. Har varit förkyld o försöker nu komma i gång med måleriet. Här har jag havet, sandklippor o småbyar som närmaste motiv. Hoppas även hitta blomstermotiv. Förra veckan träffade vi en svensk konstnärinna, Moa, som bor här nere. Det var ett trevligt möte. Hon presenterade ett nytt sätt att montera akvareller på kilramar. Skall testa det då jag är tillbaka i Stockholm.

1.3                  Hemma i Stockholm sen ett par veckor! Målar till min utställning.                                                                                                             Var förtvivlad då min dator hakat upp sig, men nu är den lagad. Skönt!

3.3                                                                                                            Akvarellerna till utställningen inramade o klara! Vi hämtade vernissagekorten i dag! Skickar ut korten en dryg vecka före vernissagen! Dax att skriva på adresser det är över 100 stycken! Det är mycket kringarbete även om hängningen görs av galleristen!

8.3                                                                                                                         Målade en tavla till med fåren som brukar vara på landet! Känner mig nöjd! få se om det blir något mer. 

20.3                                                                                                                 Nu är tavlorna lämnade till galleriet. Vernissage på lördag. Annons i DN som  är lätt att se! Känns bra!

23.3                   Många vänner och släktingar kom på vernissagen i lördags och på söndagen                                                Jättetrevligt Det värmde i hjärtat att så många tyckte om mina målningar

19.5  Nu ställer jag ut mina tavlor på Björndammen café på väg 55 mellan Strängnäs och  Mariefred.

26.9                                                                                                                 Nu äntligen är jag igång efter ett uppehåll över sommaren! Jobbar hemma i min atelje i Stockholm! Kommer även att vara verksam i Mariamålarnas atelje där jag är medlem.Kommer delta i en samlingsutställning med Mariamålarna i november på Galleri Bellman. Vernissage 19.11 Det är roligt att vara medlem i gruppen man träffar andra med samma intressen och utbyter erfarenheter med varandra!

3.8 2016   Nu var det länge sen jag skrev här men bättre sent än aldrig! Haft besvär  med ett knä under några månader och då blev det inte lika mycket gjort  som  vanligt. Nu är jag på gång. Har skaffat ett höj o sänkbart bord så jag  kan växla mellan att stå och sitta då j jobbar!

29.8  Tog  många foton att inspireras av då jag var  på besök i Oslo i juli. Man tar foton på håll av människor. Inte för  porträtt utan för att få ideer´!

2017                                                                                                          Snart har jag utställning  på Galleri Svea i Gamla Stan! 

Vernissage 16 september 2017. Jag visar akvareller, allt är nu inramat o klart .  

Galleri Terseaus, där jag har ställt ut tidigare, har lagts  ner!

Detta galleri hyr man och får sköta allt själv!

Det skall bli både roligt å spännande! Jag hoppas på många besökare!